Den andra årgången av Amarone Raimondi börjar nu komma på plats. Etiketten är färdigdesignad och under mars 2013 så åker vi ner till Valpolicella för att klistra etiketter och vaxa korkarna och givetvis premiärprova. Konceptet för årgång 2009 är en musikalisk tolkning av vinet av tonsättaren Jakob Norgren. Förutom vinet och den unika etiketten kommer konsumenten få tillgång till den musikaliska tolkningen av Raimondi digitalt. Årgång 2009 kommer ut under hösten 2013.

Jakob Norgren är kompositör/producent av jazz-, elektronisk- soul- och bluesmusik. Han leder storbandet Big Band Splash och ger ut electronica under namnet The Emersons. Han arbetar kontinuerligt med bl.a. Knock Out Greg, Sven Zetterberg, Mike Sanchez (U.K.) och The Beat From Palookaville. Tidigare samarbete med artister som John Németh, Kid Ramos, Koop, Arne Forsén Unit m.fl. Hans album har fått lysande kritik både nationellt och internationellt.


Det svenska ekfatet tillverkades i Sverige av tunnbindaren Thorslundskagge under 2010. I november 2010 anlände det till Villa Montelone och Lucia tappade då över 225 liter Amarone (som fram till dess legat på det första svenska ekfatet som användes till årgång 2008) till det svenska ekfatet. Vinet lagras därefter på den nya svenska eken i ca 16 månader fram till försommaren 2012 då buteljering skedde. Därefter lagras viner 12 månader på butelj innan flaskorna är redo att transporteras upp till Sverige och därefter distribueras till respektive guldmedlem i Club Amarone under hösten 2013.

Kreatör:  2009 – Jakob Norgren
http://www.wime.se/records/jnbbs.html

Länk till musikalisk tolkning