Koncept Raimondi
Som kreativt ansvarig på några av Europas största designbyråer under 15 år har jag arbetat med kunder som Carlsberg, Unilever, Innocent Drinks och Electrolux har jag kommit fram till att kreation är gränsöverskridande. En designer kan ha lika mycket gemensamt i sitt tänkande som en kompositör, florist, författare, kock eller en vinmakare. Det är egentligen bara slutresultatet som skiljer sig åt.Allt bygger på en grundtanke eller en stark idé. Typografi, kryddor, färger och ord är egentligen bara hjälpmedel eller ingredienser för att föra fram sin idé. Min idé med ”Amarone Raimondi” är att låta kreatörer från olika konstellationer skapa sin tolkning av ett unikt Amaronevin som lagrats på svensk ek.   


Henrik Hallberg
Kreativtansvarig 

   

Kompositör Raimondi 2010
Randy T. Gosda  har varit yrkesskribent i snart trettio år men nyfiken på andra kulturer och länder än hans egna har han varit sedan födelsen. Han har bott och arbetat både i sitt hemland USA och i Japan och Sverige. Han började som journalist och fortsatte inom reklam och marknadsföring, men det är kärleken till orden som sporrar honom att konstruera fraser och vändningar som väcker folks uppmärksamhet och stimulerar fantasin. Vare sig det handlar om en bok om en historisk person, en annons för en produkt framtagen med spjutspetsteknologi eller en artikel för webben om något dagsaktuellt är det själva essensen som kommer i främsta rummet.

Chansen att få beskriva det väsentliga hos ett framstående vin på ett sätt som väcker intresse var en utmaning som Randy inte kunde motstå. Han hoppas bara att hans ord gör rättvisa åt den unika kombinationen av svenska ekfat och italienska druvor.


Randy T. Gosda
Kreatör - författare
   

Kompositör Raimondi 2009
Jakob Norgren är kompositör/producent av jazz-, elektronisk- soul- och bluesmusik. Han leder storbandet Big Band Splash och ger ut electronica under namnet The Emersons. Han arbetar kontinuerligt med bl.a. Knock Out Greg, Sven Zetterberg, Mike Sanchez (U.K.) och The Beat From Palookaville. Tidigare samarbete med artister som John Németh, Kid Ramos, Koop, Arne Forsén Unit m.fl. Hans album har fått lysande kritik både nationellt och internationellt:

”…blandar med stor elegans storbandsjazz och klassiskt skuren sextiotals-soul.” 
Lennart Persson, Sonic

"Who’d have thought it? A Swedish big band raising the roof with blues-shouting numbers, coupling this with some excellent contemporary jazz arrangements"
Larry Taylor JazzReview (USA)

 

 
Jakob Norgren
Kreatör-musik

 

   
Design Raimondi 2008
Jonas är inte bara otroligt duktig illustratör med uppdrag som Eurostar och MTV som uppdragsgivare. Jonas var ett naturligt val som den första kreatören att göra sin tolkning av Raimondi. Jonas starka sida är att han är briljant idémässigt och har en kontemporär klassisk stil. Jonas har även starkt bidragit i grundtankarna kring själva konceptet och namngenerering.


Jonas Bergstrand
Kreatör-illustration