Raimondi Amarone är producerad av Villa Monteleones prisbelönta Amarone della Valpolicella som lagras på ett 225 liters svenskt ekfat nere i Valpolicella. Villa Monteleone har de senaste åren fått en hel del uppmärksamhet för sin Amarone de senaste åren (bland annat högsta betyg i Italian Wines 2010) och anses idag tillhöra den absoluta toppen av Amaroneproducenter i Valpolicella.

Amarone Raimondi är unik då det är den första Amarone som lagrats på svenskt ekfat. Ekfatet är tillverkat i Sverige av tunnbindaren Thorslundskagge (http://www.kagge.com/). 

Det svenska ekfatet fylls med 225 liter Amarone nere i Valpolicella och ligger därefter på den svenska eken i ca 16 månader fram till det är dags för buteljering. Därefter väntar 12 månader lagring på butelj innan flaskorna är redo att transporteras upp till Sverige och därefter distribueras till respektive guldmedlem i Club Amarone via Systembolaget.